Vælg miljørigtig Epoxy til dine DIY projekter

March 17, 2020 Francisco Cook 0 Comments

Epoxy er et meget anvendt materiale blandt hjemmehåndværkere og kreative sjæle rundt omkring i landet. Art resin, som er glasklar indstøbningsepoxy, kan f.eks. anvendes til kunstprojekter og møbelproduktion, mens lamineringsepoxy er velegnet til arbejde med træ og kulfiber. Smykkeproduktion er et andet område, hvor en klar epoxy kan binde de enkelte elementer langt bedre sammen end normal lim.

Ligegyldigt hvad dit ambitionsniveau og foretrukne materiale er, kan det betale sig at købe epoxy fra en specialiseret forhandler. På den måde er du sikker på at få den rette type epoxy til lige præcist dit gør-det-selv projekt.

Miljøet i højsædet

Mange kemikalier produceres desværre i den tredje verden under dårlige arbejdsvilkår og uden den nødvendige hensyntagen til sikkerhed og miljø. Få at undgå dårligt produceret og miljøskadelig epoxy bør du handle ved specialiserede forhandlere som Ekomposit. Alt deres epoxy er produceret i Danmark under ordentlige forhold med kvalitet og sikkerhed i højsædet. Du er dermed sikker på at få et produkt, der virker efter hensigten. Hos Ekomposit er følgende værdier i fokus:

  • At epoxyen er designet og produceret i Danmark
  • At der er fulgt strenge miljøkrav
  • At den solgte epoxy passer til brug i hjemmet og for det meste ikke kræver behandling ved høje temperaturer

Korrekt anvendelse af epoxy

Som med alle andre kemikalier er det vigtigt, at du tager de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger, når du anvender Epoxy i hjemmet. Da der er tale om et kraftigt materiale, er det ikke nok at anvende almindelige plastikhandsker. Sørg derfor altid for at få bestilt rigeligt med nitril gummihandsker. De sikrer hænderne den fornødne beskyttelse og hindrer ikke dine fingres mobilitet, så du stadig kan udføre præcise arbejdsopgaver.

Når du anvender epoxy, er det vigtigt, at de behandlede overflader er helt rene og fri for skidt, fedt eller andre limrester. På måde får du en ren og klar limning, der binder korrekt. Rens, derfor altid overflader grundigt inden anvendelse af epoxy.

Selve processen, hvor epoxyens base og hærder indgår i kemiske forbindelser, kan tage alt fra få minutter til mange timer, så undersøg altid på forhånd, hvor langt råderum du har.