Skandinaviens kærlighed for minimalisme inden for boligindretning

May 19, 2020 Francisco Cook 0 Comments

I norden kan vi godt lide, når indretningen i boligen er simpel, overskuelig og minimalistisk. Det minimalistiske er dertil også typisk noget, som vi kobler til Danmark, Sverige, Norge og Finland. Vi kan bare godt lide, når ting er enkle, og det er netop også derfor, at store mærker som eksempelvis Hay har tænkt på dette og designet møbler og inventar til boligen, som er i overensstemmelse med vores forventninger. Når vi skal forny boligen, så skal det gøres med stil og snille. Der skal ikke bare købes ethvert møbel, tværtimod det modsatte. 

Lad vær med at købe et møbel bare for at købe et

Man skal nemlig ikke bare have et møbel ind, fordi at der mangler et. Man skal have et møbel fordi, at man ønsker at opnå en given stemning i boligen. En stemning, der fremmer det hyggelige aspekt, som vi danskere elsker så højt. En af måderne, hvorpå man kan skabe sig en hyggelig bolig er ved at gruppére sine sager. Ting skal ikke flyde, da det giver uro i boligen, og uro kan føre til ubehag. Det handler derfor om at finde en god rytme med sin indretning, hvor at sagerne i hjemmet giver ro fremfor uro. Man skal ikke være bange for ikke at have nok møbler, malerier eller andre genstande, oftest skal disse blot grupperes, hvilket giver fornemmelsen af, at man har mere, end man egentlig har. 

Gruppér dine sager i boligen, og mærk effekten

Begynder man først at sprede malerier, planter og andre sager rundt i boligen, så ender man blot med at have et rodet hjem, hvilket selvfølgelig aldrig er målet. Samler man derimod malerierne ved siden af hinanden, eller stiller man sine planter ovre i hjørnet i en klynge, så vil man opleve, at man laver små kompositioner af sager, som giver et dejligt og fyldigt område, samtidig med at der skabes luft andre steder i rummet. 


Farver har også meget at skulle sige, og det er særlig vigtigt at tænke kontraster med ind i boligen. Har man eksempelvis hvide vægge, så kan det være utrolig flot at have en sofa i en rødbrun farve, her ved jeg at Hay laver en sofa. Det samme gælder stole og borde. Hay stole er meget populære i flere hjem, da man tit kan få dem i et flot træ materiale. Hay sofaen er også at foretrække fremfor andre sofaer, idét at der lige er tænkt det ekstra over de små detaljer som eksempelvis benene, hvilket gør, at en Hay sofa stort set altid klæder et rum.