Sådan transporterer du din hund til udlandet

November 30, 2020 Francisco Cook 0 Comments

Hvis din hund skal transporteres til udlandet, så er det ofte en nervepirrende oplevelse for både ejeren og hunden. Der er dog ofte ikke noget at bekymre sig om. Dyretransport firmaer har masser af erfaring med transport af levende dyr. Så læs bare med her, så du kan finde ud af hvordan det vil foregå.

Dyretransport firmaer

Der findes en masse fragtfirmaer, der specialiserer sig i dyretransport. Dyretransport skal ofte foregår via fly. Derfor har disse virksomheder etableret et stort netværk af relevante aktører inden for flyfragt. Hvis dit kæledyr er småt, så kan det dog være unødvendigt at få hjælp af et fragtfirma, du i stedet kan finde flyselskaber, der tillader, at du tager dyret med ombord som carry-on. Hvis det til gengæld er for stort til dette, så er det meget nemmere at kontakte et fragtfirma, der har den nødvendige viden og erfaring med dyretransport, herunder kendskab til lovgivningen om transport af levende dyr.

Transport beholderen til dyretransport

Når du har valgt et fragtfirma, så sørger firmaet for at have en “kasse” klar, som dyret kan transporteres til. Der er særlige regler om beholderen, som skal overholdes. Dyret skal blandt andet have adgang til vand og mad i løbet af rejsen. Der er også regler om, hvad du må sætte i kassen sammen med dyret. Hvis du har en hund, så er det måske fristende at sætte hundelegetøj i kassen, men dette må ikke være så småt at hunden kan komme til at sluge det. Du må dog gerne sætte et tæppe ind i kassen.

Det administrative arbejde

Der er en del administrativt arbejde, der skal håndteres ifm. Dyretransport. Fragtfirmaet skal bl.a. Indhente de nødvendige tilladelser, bl.a. Fra flyselskabet. Derudover skal fragtfirmaet også have styr på om der er særlige regler, der skal overholdes ved transport af levende dyr til netop den destination, som du har valgt. Fragtfirmaet sørger for at have alt på plads, så der er 100% styr på, hvad der sker med dyret ved ankomst til afsender lufthavnen og ved ankomst til destinationslandets lufthavn.