Rom til den hyggelige stund

Bøger
June 7, 2021 Francisco Cook 0 Comments

Min yndlingsspiritus er helt afgjort rom – og sådan har det været, så længe jeg kan huske tilbage. Heldigvis har mange i min omgangskreds det på samme måde, hvorfor vi elsker at nyde et godt glas rent rom sammen, når vi har tiden til det. Nogle vil måske betegne mig som en rom-ekspert, men det er nok lidt en overdrivelse. Ikke desto mindre har jeg prøvet rigtig mange forskellige typer af rom gennem tiden, så der jo lidt om snakken, selvom jeg er en beskeden jyde.

Her i Esbjerg, hvor jeg igen har slået mig ned efter et par år i København, har jeg fundet ud af, hvor meget det egentlig betyder at bo i nærheden af havet. Selvom vi bor i tredje række, så har vi en fantastisk panoramaudsigt fra vores store altan, ligesom det blot tager os små 5 minutter at gå ned til stranden fra vores hus. Der er altså tale om de perfekte omgivelser – og også de perfekte omgivelser til at nyde lidt rom.

Rom til gæsterne

Jeg elsker at invitere venner og familie over til en hyggelig stund. Jeg er f.eks. ret vild med at lave simreretter om efteråret, hvor jeg allerede går i gang med madlavningen om formiddagen, så retten kan nå at simre i mange timer, inden gæsterne kommer. Når gæsterne så ankommer, så kan jeg godt finde på at tilbyde et glas rom som velkomstdrink. Jeg ved godt, at det ikke er den klassiske velkomstdrink, men det fungerer udmærket.

Efter selve middagen så bevæger vi os ofte ned på mit bibliotek i kælderen, hvor jeg har bar, billiardbord, dart og et stort 70 tommer tv. Det hele er så omgivet af en masse bøger, møbler i mahogni, dæmpet belysning, høje paneler med udskæringer, lidt kunst på væggene – og så med dæmpet belysning for at give en varm stemning.

I disse behagelige og rolige omgivelser får vi os – næsten altid – et glas god rom, efter vi har spist. Jeg synes, det virker helt naturligt, at vi bevæger os derned efter middagen er overstået.