Lakering eller nye møbler?

lakeret køkken
January 27, 2021 Francisco Cook 0 Comments

Er dit hjem efterhånden fuld at nedslidte møbler? Så er det på tide, at gøre noget ved det. At erstatte møblerne er dog ikke nødvendigvis din bedste mulighed. I mange tilfælde kan maling eller lakering af møblerne være en bedre løsning. I det følgende får du nogle af fordelene og ulemperne ved begge muligheder, så du nemt kan finde frem til den bedste løsning for dig. 

Lakering af møbler

Med lakering af møbler kan kan give sine møbler nyt liv. Man kan ændre stilen i sit hjem ved at lakere møblerne med nye farver. Ved bare at ændre en simpel detalje, som farven, så vil et lokale ofte få et helt nyt udtryk og en anden stemning. Hvis dine møbler er nedslidte, så er det stadig en god idé, at lakere dem. Med lakering kan man faktisk få et møbel til at se næsten helt nyt ud. Lakering er dog ikke en nem process, fordi man skal være meget omhyggelig med afrensning og slibning inden lakeringen, og selve lakeringen skal ofte gøres 2-3 gange. Derfor er det ofte en fordel at få en professionel til at gøre det, som f.eks. Dibbern Color Design, https://www.dibberndesign.dk/, der specialiserer sig i både sprøjtemaling og sprøjtelakering. Selv ved anvendelse af professionelle sprøjtemalere, er det i de fleste tilfælde, billigere end at købe nye møbler. Derudover er dette også en mere bæredygtig løsning, fordi man forlænger møblernes levetid, frem for at erstatte dem. 

Nye møbler

Der er selvfølgelig også mange fordele ved at købe nye møbler. Hvis du i forvejen køber forholdsvis billige, så er det måske billigere at erstatte møblerne, end at få en professionel til at lakere dem. Derudover så giver nye møbler rig mulighed for at skabe et nyt udtryk i dit hjem. Det giver dig mulighed for at slippe af med møbler, som du er blevet træt af lave markante ændringer ift. Indretning af dit hjem. Det er dog ofte meget dyre at købe helt nye møbler, i stedet for at lakere dem. Derudover er det ikke særlig bæredygtigt, at købe nye møbler, hvis man kunne forlænge deres levetid markant ved bare at lakere dem.