Hvilken type tagmateriale skal du vælge?

April 16, 2020 Francisco Cook 0 Comments

Har du nogensinde tænkt over, hvor stor en betydning taget på et hus egentlig har for husets overordnede udseende? Der findes selvfølgelig mange forskellige former for tag, og huse kan da derfor også have vidt forskellige udseender, alt efter hvilken type materiale, der er brugt. Af samme grund er det derfor også essentielt, at man vælger det rigtige tagmateriale, så man opnår den ønskede æstetik samtidig med, at krav til vedligeholdelse opfyldes.

Skifer og eternit – to af de mest populære tagmaterialer

Men der er et hav af forskellige typer tagmateriale at vælge imellem, og det er derfor ikke let som husejer at vide, hvilken type tagmateriale, man skal vælge for at få et tag, der ikke mindst er holdbart og sikkert, men samtidig også gør, at ens hus kommer til at stå flot. 

Populære tagmaterialer indebærer eksempelvis skifer, eternit, teglsten, træspån, tagpap. Disse materialer er den type tag, der oftes købes hos de store byggemarkeder, og det er der god grund til. Nogle af materialerne er dyrere end andre, og pris har da selvfølgelig en betydning, når det handler om at få bygget et nyt tag, men det er vigtigt at tænke på vedligeholdelse og levetid. 

Dette skal du vide om skifer og eternit

Hvis vi starter med skifer, så er det et hyppigt syn i Danmark med det genkendelige sorte eller blågrå udseende. Skifer brydes rundt omkring i verden, og farven på skiferen er derfor et resultat af, hvor det er blevet brudt. Der er mange fordele ved skifer, herunder materialets hårdførhed, idet skifer er særligt modstandsdygtigt overfor alt slags vejr. Derudover har et skifertag en lang levetid, hvilket gør materialet til et populært valg på trods af den høje materialepris. 

Eternit ligner på sin vis skifer, men hvor at skifer brydes i naturen, så bliver eternit fremstillet af fibercement. Belægningen minder meget om skifer, og dertil fås eternit i flere forskellige farver. Samtidig kan man vælge at få eternit som bølgeplader eller flade skifre, hvilket derfor gør eternit til skiferens lillebror. Eternit er kort sagt et billigere alternativ til naturskifer. Men hvor at naturskifer har en levetid på 100 år, så har eternit en gennemsnitlig levetid på 20 til 30 år. Til gengæld er materialeprisen billigere end skifer. 

Er du på udkig efter tagmateriale, så kan du med fordel tage et kig forbi lavpristrae.dk, hvor du altid kan finde tagmateriale til billige priser samt andre byggematerialer.