Hvad er direkte salg?

Posted by in blog

Hvad er Direkte Salg?

Verden er foranderlig og arbejdsmarkedet er ikke længere som det var for 10 år siden. I dag er de fleste godt klar over, at det at tage en uddannelse ikke garanterer et job efterfølgende, de fleste ved også, at selv om man får et job i en større virksomhed, så er det ikke sikkert man har det mere end et par år. Med andre ord så er de tider slut, hvor man kunne tage en uddannelse, få job i en stor og velrenommeret for så at være der resten af livet.

Virksomheder benytter sig i dag en stor del af midlertidig arbejdskraft, det kan være vikarer eller konsulenter, måske endda underleverandører til bestemt arbejdsopgaver, som virksomhederne tidligere selv varetog.
Det er en god udvikling for det forbedre virksomhedens konkurrenceevne og dermed også Danmarks konkurrenceevne, samtidig skaber det jobs til de mennesker der gerne vil arbejde, mens de dovne, der troede de skulle gemme sig i mængden og bare lige lave nok til at de ikke blev fyret, de må se sig om efter noget andet.

Selv om  vi optimerer virksomheder, forbedre konkurrenceevnen og skære unødige omkostninger væk, så er der desværre stadig ikke den jobsikkerhed som der var tidligere, derfor kigger mange mennesker efter noget de kan supplerer deres indtægt med, eller ligefrem skabe sig en passiv indtægt så de ikke længere er afhængige af at skulle have et job eller en arbejdsgiver.
Direkte Salg er af samme årsag i kraftig fremgang i Danmark, selv om det har været kendt i mange år, de fleste danske hjem har noget Tupperware stående i skabene og de fleste kvinder har handlet via Oriflame.
De virksomheder har banet vejen for at virksomheder som Zinzino, der i dag er de største i Danmark indenfor Direkte salg, har kunne skabe sig store markedsandele på relativt kort tid. De tidligere beskrevne udfordringer på det gammeldags arbejdsmarked har selvfølgelig også en indflydelse på at virksomheder som Zinzino er blevet så populære de seneste år.

Direkte salg er en populær virksomhedsform, fordi den lever op til at omkostningerne er skalerbare.
Hvis der ikke er noget forbrug hos kunderne, skal der ikke udbetales løn til partnerne.
direktesalgOmvendt er det populært, som lønmodtager, fordi der ikke er noget loft for hvor meget du kan tjene og fordi du helt selv bestemmer hvornår, hvor meget og hvor henne du arbejder. Desuden er eller der typisk en meget lav udgift forbundet med at starte som selvstændig på denne måde, og da du starter med at lave det i din fritid er der heller ikke nogen risiko, i form af at opsige et job og stå helt uden fast indtægt.
For kunderne er det også en fordel, de får en utrolig god kundeservice, de køber produkter som de har fået demonstreret og ved de bliver glade for inden de betaler noget som helst. Typisk får de også en bedre pris, fordi virksomheden har sparet en del penge til butikslokaler, vand, varme, strøm, personale, forsikringer af lokalerne, sygedage, ferier osv. På samme måde som virksomheder der kun benytter sig af en webshop, fordelen ved Direkte salg er at de som oftest har en webshop, så repræsentanterne/partnerne ikke behøver være lagerførende, men blot kan have nok varer til at vise frem.

Fremtiden vil byde på flere og flere at den slags virksomheder, som bruger vikarer, konsulenter eller som i Direkte salg, underleverandører. Så nå du kigger på uddannelse, er det vigtigere at se på hvad du gerne vil lave end hvilket form for job du tror du kan leve med. De fleste har et job for at kunne leve det liv de drømmer om, det kunne være smart hvis du valgte at lave det du drømmer om i stedet og så lader penge komme ind på det.