Forny garderoben med viscose stof

April 27, 2020 Francisco Cook 0 Comments

Viscose er et fantastisk stof, der egentlig er populært i Danmark, men mange misforstå fortsat hvorfor, at viscose faktisk er et rigtig godt alternativ til eksempelvis silke. Viscose fås i mange farver og mønstre, og det er derfor også et alsidigt stof, der giver rigeligt med muligheder i forhold til påklædning. Man kan tage sin kjole i mange retninger, og grundet stoffets natur vil kjolen falde flot, og viscose er dertil åndbart materiale, der ikke holder på din kropsvarme.

Modsat silke og uld, så er viscose kunstigt fremstillet på den måde, at det er et naturligt materiale, der gennem en kemisk proces bliver til, hvad vi kender som viscose. Der var i starten af 19. århundrede et behov for billig silke, men da silke var et dyrt materiale, der kom fra østen, så skulle der fremstilles et alternativ. Dette alternativ blev viscose, hvoraf navnet beskriver måden, som fibrene bliver forarbejde på. 

Men hvad er viscose egentlig?

Viscose dannes gennem en kemisk bearbejdning af fibrene, der er i træ smuld, nemlig cellulose. Fibre kan være både naturlige eller syntetiske, men i dette tilfælde er fibrene naturlige, idét at de kommer fra træ smuld. Man kan derfor beskrive viscose som værende semi syntetisk.

Fordelene ved viscose

Og det er netop en af kvaliteterne ved Viscose; nemlig det, at materialet til dels er miljøvenligt og bæredygtigt, hvor man samtidig får et fleksibelt og funktionelt stof til en god pris. Hvis man derfor både ønsker stof, som er nemt at bruge med andre stoftyper, men som dertil samtidig er åndbart, falder flot på figuren samt er blødt og robust, så giver viscose rigtig god mening at sigte efter. 

Dog kan stoffet krympe, når det bliver vasket. Og man skal derfor også vaske med omtanke, så man ikke giver stoffet for meget varmet. Derudover kan det også let blive krøllet, idet at fibrene svækkes, når viscose bliver udsat for vand. 

Men så længe, at man blot husker på dette, så er der kun gode grunde til at vælge viscose.

Er du derfor på udkig efter viscose stof til en god pris, så kan du kigge forbi stofdepotet, som har et stort udvalg af mønstre og farver inden for viscose.