Småhop når du keder dig – sidde / fitnessbold.

Posted by in blog

Folkesygdommen ondt i ryggen kan reduceres, når kontorstolen byttes ud med en bold. Få et aktivt møde på en bold hvor alle er med i stedet for halvdelen sidder lidt tilbagelænet på en stol – siger mensendiecklærer Anette Lyngby.

Hvis et møde trækker ud, kan ingen læne sig tilbage og småsove. Man kan derimod småhoppe lidt på bolden. Bolde som erstatning for eller supplement til kontorstole er en både simpel og genial løsning fordi man tvinges til bevægelse.

Herhjemme har vi kendt bolde igennem forholdsvis mange år til fitness og gymnastik samt genoptræning – men i andre lande bl.a. Tyskland, Schweiz, USA og Australien har man længe anvendt bolde på arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner.

Vi sidder meget og i løbet af bare en generation går vi ikke lige hen til kollegaen men sender en mail – kaffen står på alle etager indenfor bekvemmelig rækkevidde – vi sidder på vej til og fra arbejde og når vi så endelig skal slappe af om aftenen går meget tid foran enten TV eller Pc’en – Det betyder at musklerne i både ryg og mave svækkes. Vi tænker ikke lige over at vi ikke er skabt til at sidde ned – men til at gå, stå, løbe, og ligge ned.

 På en bold kan vi igen få den aktivitet vi havde for blot få år siden tilbage. Man får nemlig ikke lov til at sidde i fred, der vil konstant være små bevægelser for at holde balancen. Ryggen smøres, diskosskiverne i rygsøjlen motioneres og man får det bedre – samtidig trænes musklerne så en tur i haven ikke ender med ”ondt i ryggen”.

Det er budskabet fra firmaet, som ved et tilfælde kom til at sælge sidde- og fitnessbolde.
Det startede med at Mensendieck lærer Anette Lyngby Kristensen ville have et par bolde til hendes 2 drenge hvor særlig den ene var skudt i vejret men begge sad som et par flitsbuer når der blev spillet computer. Firmaet som hun tog kontakt til var ved at lukke ned da ejerne var på vej til Australien – Anette og hendes mand så hurtigt en ide i at overtage forhandlingen. Det blev Anettes mand Lars Kristensen der overtog forhandlingen og i de senere år er rigtig mange firmaer begyndt at spille med på bold ideen.

Boldene til kontor brug har små ben de virker som bremseklodser når bolden ikke er i brug og de betyder bolden bliver hvor den er – når bolden er i brug klapper benene væk og man har den fulde bevægelighed.

Som en lidt sjov side effekt er det faktisk sådan at det er rigtig svært at være sur og sidde på en bold – tænk bare på medarbejderen der lige har haft en sur kunde i røret – normalt er man lidt påvirket men når kollegaen på den anden side af bordet hopper op og ned kommer humøret og grinet hurtigt igen.