Find det rigtige sæt jagttøj

April 27, 2020 Francisco Cook 0 Comments

Jagt har altid været en populær aktivitet i Danmark, hvor kongemagten har haft stor indflydelse på, hvor stort et fænomen jagt har været og stadigvæk er. Det var særligt efter reformationen i 1536, hvor at kongen fik samlet krongodset, og i den forbindelse skabt store sammenhængende arealer til jagt. I første omgang  var det den Nørrejydske Vildtbane, som strakte sig fra Horsens til Viborg, hvor der blev jaget vildsvin og ulve.

I Danmark har det primært været dådyr, vildsvin, harer, duer, hejrer og gæs, der er blevet jaget, men herremændene importerede eksempelvis fasanen fra Kina i 1562, hvor denne altså også blev til et jagtbytte. Men jagt i Danmark var i lang tid kun en aktivitet, som de royale kunne foretage sig, idét at jagtområdenre var forbudt for bønderne at befinde sig på. 

Jagt var en kongelig affære

Christian Den Femte er muligvis den konge, der i høj grad var med til at cementere jagt som en aktivitet for fornøjelse, som vi kender den i dag. Det var særligt parforcejagten, hvor man forfulgte vildtet, indtil dyret var så udmattet, at det gav op, hvorefter man dræbte dyret. Dette krævede dog et stort areal, hvorfor at Dyrehaven også blev oprettet, så man havde pladsen til at jage. 

Der er visse jagere, der i dag fortsat jager for at skaffe føde, men i de fleste tilfælde jager man for fornøjelsens skyld, og det er da også en helt unik hobby, der har rødder langt tilbage. Men hvor man i Christian Den Femtes tid jagede i dedikerede skovarealer med tjenere, der var klar til at sørge for ens behov, så var komforten høj.

Jægere i dag skal selv stå for udstyret og jagttøjet

For nutidens jagere er sagen anderledes, idét at man selv skal sørge for at have det rigtige udstyr og jagttøj, og det kræver selvfølgelig, at man er fornuftigt forberedt. Skal man have fat jagttøj, der kan holde til alle slags vejr, og samtidig være yderst holdbart, så er der særligt et mærke, der skiller sig ud, og det er jagttøj fra Härkila.

Ønsker du derfor, at jage i ro og mag, uden at skulle tænke på, om det nu bliver for koldt, eller om dit jagttøj kan holde til vejrforholdene, så kig forbi Pamhule, hvor man får jagttøj i en høj kvalitet til en rigtig god pris.