Effektivt genoptræningsforløb med fysioterapi

En kvinde får massage
November 6, 2020 Francisco Cook 0 Comments

For nogle år siden kom jeg ud for en trafikulykke på Frederiksberg, hvor jeg også er bosat. Min bil blev totalskadet, men jeg slap – mirakuløst – med overfladiske skrammer. Eller det passer faktisk ikke helt. For i forbindelse med ulykken fik jeg et klassisk piskesmæld. Men den dag i dag, når jeg tænker tilbage på kollisionen, så er jeg egentlig bare glad for, at jeg stadig er ved mine fulde fem fysisk og psykisk.

Efter ulykken vidste jeg, at jeg havde brug for noget fysioterapi på Frederiksberg, hvis min nakke skulle have de bedste forudsætninger for at blive normal igen. Og så ville jeg selvfølgelig gerne finde en klinik med fysioterapeuter, som lå i umiddelbar nærheden af min bopæl.

Denne behandling fik jeg 

Da jeg kom op til klinikken, fik jeg en yderst professionel og hyggelig samtale med den ene fysioterapeut. Jeg fik at vide, at jeg virkelig skulle tage min genoptræning seriøst, da piskesmæld er en tilstand, man skal tage dybt seriøst. Min behandling bestod af en kombination af fysioterapi, osteopati og diverse træningsøvelser – og forløbet varede i flere måneder, indtil jeg nærmest blev symptomfri. De sidste symptomer forsvandt af sig selv ca. et år efter ulykken. Først var det symptomerne, som forsvandt – og til sidst var det også alle de ubehagelige smerter. 

Der var bl.a. nogle låsninger i mine knogler, og det betød, at blodet ikke havde helt fri passage til at strømme. 

Den tabte arbejdsfortjeneste 

På grund af skaden, så kunne jeg ikke varetage mit arbejde. Derfor var jeg sygemeldt i flere måneder, hvilket var ret kedeligt. Jeg elsker nemlig mit arbejde, og så savnede jeg også alle mine gode kollegaer. Heldigvis kom mange af mine gode venner forbi, og de var en kæmpe støtte for mig under hele perioden.

 Udover genoptræningen – og behandlingen hos fysioterapeuten på Frederiksberg – så brugte jeg tiden derhjemme på at læse en masse gode bøger; og så fik jeg da også set en del Netflix. Jeg tror, jeg så samtlige naturprogrammer, der var på Netflix, ligesom jeg ellers bare brugte en masse tid på de sociale medier. Nogle vil mene, det var tidsfordriv, men jeg følte mig underholdt, selvom jeg savnede min normale hverdag på jobbet.