Derfor skal du migrere til S/4 HANA

May 12, 2020 Francisco Cook 0 Comments

LEGO, Dansk Supermarked og Danfoss er blot nogle af de store virksomheder i Danmark, som benytter sig af et ERP system, også bedre kendt som Enterprise Ressource Management system. Kort sagt er det et system, der gør, at virksomheder kan effektivisere deres arbejdsprocesser, spare tid og penge på krævende ressource opgaver, og derved optimere virksomhedens drift i sin helhed. SAP systemet kan bruges til at optimere mange processer i en virksomhed, men det hyppigste grunde til, at en virksomhed vælger at investere i arkitekturen er mulighederne inden for drift, logistik, fakturering- og salgsregistrering.

Hvad er SAP? 

SAP er grundlæggende en stor database, der lagrer forskellige typer data, alt efter hvad en virksomhed mener er vigtigt. Den typiske data, der lagres, skal bruges til diverse it-funktioner, som enten kan bruges i SAP-softwaren eller til andre programmer. Grundet SAPS mange anvendelsesmuligheder, så findes der rundt regnet ca. lige så mange grundlag for anvendelse, som der findes virksomheder. Der kan tilkobles, tilkøbes og kodes nye moduler til en eksisterende løsning, eller der kan bygges et unikt SAP-system op om den grundlæggende SAP-struktur.

Hvorfor skal du kigge på S/4 HANA?

Men kender man til SAP og systemets mange funktioner, så er det på tide at kigge på SAP S/4 HANA, som er det nyeste skud på stammen. S/4 HANA har til sigte at være SAPs hovedprodukt, og inden udgangen af 2025 vil S/4 HANA være det primære system, der leveres og udbydes af producenten. Hvor SAP hidtil har væretbaseret på mainframe, så vil SAP S/4 HANA tilbydes som en on-premise løsning samt i en cloudbaseret version, som kommer til at være særlig attraktiv for de fleste virksomheder grundet en større fleksibilitet i forhold til videreudvikling. 

S/4 HANA understøtter en lang række cloudbaserede produkter, hvorved der altså kan findes en løsning, uanset om det skal bruges til rejseafregning, indkøb, marketing, HR eller CRM. Dette giver SAPs kunder en sikkerhed i, at SAP altid vil kunne imødekomme deres specifikke krav til funktionalitet, idét at der blot skal tilkøbes eller udvikles et modul. 

Såfremt det er tid til at kigge på at migrere over til S/4 HANA, eller såfremt der skal bygges videre på den nuværende løsning, så kræver det en dygtig SAP-konsulent, som der bl.a. kan findes hos Accuro.