Derfor er erhvervsleasing smart

October 4, 2019 Francisco Cook 0 Comments

Skal firmabilerne skiftes ud, eller er der behov for at få flere firmabiler til virksomheden? Så har du mulighed for at erhvervslease en firmabil – det er super smart. Uanset om der er brug for firmabilen til håndværkeren, sælgeren eller maleren, så kan du erhvervslease en firmabil. Der er flere grunde til, at virksomheder vælger at lease firmaets biler i stedet for at investere i dem selv, og det vil jeg komme nærmere ind på i det følgende. 

Hvorfor vælge erhvervsleasing? 

Der er mange fordele ved at erhvervslease virksomhedens firmabiler fremfor at købe dem, såsom:

  • Omkostninger forbundet med erhvervsleasing samles som en fast månedlig ydelse med stor gennemsigtighed. Når du erhvervsleaser en firmabil, kan du altså på forhånd se de involverede omkostninger og dermed lægge et skarpt budget, hvilket er alfa og omega for en blomstrende og velfungerende virksomhed. 
  • Erhvervsleasing betyder kort sagt, at dit firma eller arbejdsgiver betaler alle udgifter i forbindelse med bilen. Du ejer altså ikke firmabilen, men du har retten til at bruge den.
  • Leaser du en bil igennem erhvervsleasing er den fuldt fradragsberettiget. Derudover kan momsen løftes som erhvervsdrivende, og der er derfor mange penge at hente. 
  • Erhvervsleasing er også en fordel for virksomheder, da det giver et fuldstændigt billede af driftsudgifterne og samtidig frigiver kapital til andre områder. Når momsen fordeles i rater, påvirkes likviditeten ikke i samme grad, som hvis momsen skulle svares på én gang ved køb af en ny firmabil. Du slipper for at investere et større beløb i køretøjerne, som du skulle have gjort i forbindelse med et køb. Erhvervsleasing giver altså virksomheden minimal belastning af likviditet. Frigivelsen af likviditet kan i stedet bruges på andre investeringer, gerne nogle der giver mindre værditab end biler. 

Erhvervsleasing til din virksomheds behov

Erhvervsleasing kan tilpasses lige præcis din virksomheds behov. Der findes et hav af muligheder, og du bør derfor indhente forskellige tilbud på erhvervsleasing hos diverse udlejningsfirmaer og bilforhandlere, inden du træffer en beslutning om, hvor din virksomhed skal lease firmaets fremtidige biler. Disse kan også yde god og professionel rådgivning om hvilken type firmabil, der vil være fordelagtig for dig og dit firma. De fleste forhandlere giver også mængderabatter, hvis du erhvervsleaser mere end én bil. Når du erhvervsleaser, kan du altså være sikker på at få en skræddersyet løsning, der er tilpasset din virksomhed, dine ansatte samt sparer dit firma for penge.