De fedeste James Bond biler

September 26, 2019 Francisco Cook 0 Comments

James Bond benytter sig altid af en lang række smarte og vilde gadgets, når han redder verden fra de onde skurke. Gennem de sidste mange år, er Bond blevet set rulle over skærmen i adskillige biler, når han skal på mission. Fælles for disse biler er, at de er udstyret med vildt og ekstraordinært spionudstyr fra Q – men hvilke biler har været de fedeste? Det vil jeg komme nærmere ind på her. 

Lotus Esprit og BMW Z8

Lotus Esprit S1 er den bil, som Roger Moore, kører rundt i, i filmen ’The Spy Who Loved Me’ fra 1977.  Udover at være en super cool, engelsk sportsvogn, så blev denne bil især populær grundet sine evner som ubåd. I filmen er der en scene, hvor bilen kører i vandet for dernæst med ét at blive tryllet om til en vandtæt undervandsbåd. Lotus Espriten havde også det typiske 007 ekstraudstyr såsom kanoner, der kunne sprøjte cement på vejen i tilfælde af forfølgere. 

I filmen ’The World Is Not Enough’ fra 1999, der kører James Bond und i en BMW Z8, der bestemt også har erhvervet sig en vis opmærksomhed fra seere gennem tiden. BMW havde på daværende tidspunkt ikke færdiggjort Z8’eren, så faktisk er det en prototype, som Pierce Brosnan i filmen fra 1999 kører rundt i. BMW Z8, som Bond kører rundt i, var udstyret med mange af Q’s typiske specialiteter såsom laserguidede misiler og skudsikkert glas. Derudover var der fjernstyring og raketbatteri. Bilen ender dog til sidst med at blive ødelagt, som så mange andre af Bond-bilerne – i denne film ødelægges bilen af en helikopter med en motorsav. 

Favoritten over dem alle – Aston Martin DB5

Der er én favorit blandt alle Bond-bilerne, som alle trofaste 007-fans kender til. Det er nemlig Aston Martin DB5. Det var første gang, at en engelsk sportsvogn blev berømt verden over grundet en film. Bilen fik tilføjet en lang række specielle gadgets og specialeffekter, der gjorde DB5’eren til en sublim kandidat som Bond-bil. Det er blandt andet udstyr såsom:

  • Maskingeværer
  • Skiftende nummerplader
  • Dækflænsere i fælgende
  • Katapultsæde 
  • Søm- og olie-udlægger

DB5’eren er en af de mest genkendelige og kendte biler, når det kommer til film – og det er naturligvis forståeligt! Sean Connery, der på daværende tidspunkt spillede rollen som James Bond, kan ses køre bilen i filmene ’Goldfinger’ fra 1964 og ’Thunderball’ fra 1965.